Ще можем да се „телепортираме“ скоро, според Зукърбърг

Няколко години ни делят от революция в социалната комуникация

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг каза кога хората ще могат да се „телепортират“. Според неговата прогноза, делят ни няколко години от удивителна технологична революция, предава technews.bg.

В интервю за The Information шефът на Facebook казва, че технологиите за виртуална и добавена реалност (VR и AR) ще направят възможно „преместването“ на хора на друго място и срещи с реалистичен ефект на присъствие до 2030 г.

Зукърбърг е уверен, че VR и AR са бъдещето и скоро ще доведат до революция в социалната комуникация. Той вярва, че до 2030 г. „интелигентните“ очила с поддръжка на VR и AR технологии ще могат да „телепортират“ потребителя на други места, например на посещение при приятели или на обществено място.

Също така основателят на най-голямата социална мрежа вижда предимства в това „телепортиране“ за околната среда. По-специално, Зукърбърг вярва, че технологиите ще съкратят нуждите на хората да се движат и по този начин ще намалят пътуванията, което от своя страна ще спомогне за запазване на климата.

Всичко това ще доведе до абсолютно удивителни неща, отколкото просто да се обадите на някого или да разговаряте във видео. Можете да щракнете с пръсти и да се телепортирате – и вече ще сте на друго място, до вашия събеседник на дивана, сякаш наистина сте един до друг.

Източник: ДирБГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *