Бащата на убитите в Сандански деца обжалва забраната да доближава майка им

Бащата на жестоко убитите деца в Сандански Георги Трайков обжалва решението на съда в града, с което му беше забранено да доближава майката на децата Кристина Дунчева за срок от една година.

Съдебното решение дойде, след като беше образувано дело за домашно насилие по жалба на Кристина. В нея тя посочва, че е тормозена от мъжа си и физически, и психически, а тормозът продължил дълги години.

Две седмици след подадената жалба, децата на семейството бяха намерени убити в дома си, а единствен заподозрян е майка им Кристина Дунчева.

В началото на годината съда в Сандански се произнесе по делото за домашно насилие. Според решението Георги Трайков няма право да доближава Кристина Дунчева на по-малко от 200 м, да приближава домът и местоработата й.

Трайков обжалва това решение пред Окръжен съд Благоевград. В жалбата си до съда той посочва, че според него първоинстанционното решение е незаконосъобразно и необосновано.

Освен това защитата на Трайков намира, че решението е постановено в противоречие със събраните доказателства по делото.

В постъпилата жалба се правят и доказателствени искания, настоява се да бъдат разпитани свидетели, които искания със свое определение съдът не уважи.

На 30 март тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград ще заседава по жалбата на Георги Трайков.

БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *