Проверка на строеж на паркинг в Аркутино след сигнал, че е върху защитени дюни

Проверка за строеж на паркинг върху дюни, част от защитена от „Натура 2000“ територия в Аркутино, извършват от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас. Сигналът е от кандидатите за депутати от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и Димитър Найденов, които ще сезират и прокуратурата.

„Дюните по българското Черноморие се картираха и тази част бе отбелязана, така е била подадена и към Министерството на околната среда и водите. Те от своя страна уведомяват Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което трябва да изиска тези дюни да се нанесат в кадастъра. При проверка в кадастъра тези дюни не фигурират“, коментира при посещение на мястото Димитър Найденов.

Единствената информация за обекта до този момент е за реконструкция на съществуващ паркинг. Според кандидат-депутатите РИОСВ – Бургас, бездейства по случая, а на мястото никога не е имало паркинг. Работници обясняват, че са на мястото около 20 дни, като по време на строежа предстои да поставят и бариера. От регионалната инспекция коментираха пред „Дневник“, че ще направят коментар, след като приключи проверката, която са започнали.

Мястото е в близост до изоставения строеж от някогашния проект на Людмила Живкова „Знаме на мира“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *