Ремонтът на пътя до Лилково ще бъде факт съвсем скоро, финансирането е осигурено

„Пътят до родопското село Лилково ще бъде ремонтиран, дала съм дума на хората и ще направя всичко възможно, този проект да се случи.“ Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за област Пловдив от гражданската квота Дани Каназирева. Тя се срещна с председателите на двете сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, г-н Димитър Балев и г-жа Елена Миткова. Пред тях тя съобщи че има готов проект, и финансирането за изграждането на  трасето вече е осигурено от бюджета на АПИ.

Проектът обхваща над 35км от републиканската пътна мрежа и ремонтът ще достигне до област Смолян,

Първият етап ще включва участъка след разклона за с.Бойково до с.Лилково, като целия участък ще бъде разширен до 8 метра, а скатовете укрепени, поставена маркировка и предпазни съоръжения. „Ще бъде направен изцяло нов път от 9км., където в момента липсва асфалтова настилка и никога не  е имало. Предвижда се полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ще бъдат направени нови подпорни стени откъм реката с цел укрепване и разширение на платното до 8 метра, обясни Дани Каназирева. На срещата беше поканен и преставител на „Европейски пътища“ АД, на които е възложено изпълнението на проекта. Инж. Маринова обясни, че другата седмица се очакват специалисти от Минногеоложкият университет, които да консултират изпълнението на укрепителните дейности.

Председателите на двете НПО-та от Ликово и Ситово обясниха, че от десетилетия чакат и се надяват най-после пътят да бъде цялостно ремонтиран. Те изразиха надежда, че поетите ангажименти от г-жа Каназирева и премиерът Борисов, който лично посети Ликово мналия месец, че този път наистина пътят ще бъде окончателно завършен.

„Разбирам притесненията ви и липсата на доверие. На ваша страна съм. Още от началото на годината работя по казуса и съм разговаряла със заместник-министъра на МРРБ Николай Нанков и председателя на управителния съвет на „Агенция пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Имате подкрепата ни, заяви Дани Каназирева.

Също така тя каза, че по нейна инициатива в сряда, ще се проведе среща с ДГС-Пловдив и ДГС „Тракия“, за да бъдат изчистени всички казуси, свързани с териториите, върху които ще се извършва ремонтът на пътя, за да се избегнат всички пречки за бързото му реализиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *