Ремонтът на пътя до Лилково ще бъде факт съвсем скоро, финансирането е осигурено

„Пътят до родопското село Лилково ще бъде ремонтиран, дала съм дума на хората и ще направя всичко възможно, този проект да се случи.“ Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за област Пловдив от гражданската квота Дани Каназирева. Тя се срещна с председателите на двете сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, г-н Димитър Балев и г-жа Елена Миткова. Пред тях тя съобщи че има готов проект, и финансирането за изграждането на  трасето вече е осигурено от бюджета на АПИ.

Проектът обхваща над 35км от републиканската пътна мрежа и ремонтът ще достигне до област Смолян,

Първият етап ще включва участъка след разклона за с.Бойково до с.Лилково, като целия участък ще бъде разширен до 8 метра, а скатовете укрепени, поставена маркировка и предпазни съоръжения. „Ще бъде направен изцяло нов път от 9км., където в момента липсва асфалтова настилка и никога не  е имало. Предвижда се полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ще бъдат направени нови подпорни стени откъм реката с цел укрепване и разширение на платното до 8 метра, обясни Дани Каназирева. На срещата беше поканен и преставител на „Европейски пътища“ АД, на които е възложено изпълнението на проекта. Инж. Маринова обясни, че другата седмица се очакват специалисти от Минногеоложкият университет, които да консултират изпълнението на укрепителните дейности.

Председателите на двете НПО-та от Ликово и Ситово обясниха, че от десетилетия чакат и се надяват най-после пътят да бъде цялостно ремонтиран. Те изразиха надежда, че поетите ангажименти от г-жа Каназирева и премиерът Борисов, който лично посети Ликово мналия месец, че този път наистина пътят ще бъде окончателно завършен.

„Разбирам притесненията ви и липсата на доверие. На ваша страна съм. Още от началото на годината работя по казуса и съм разговаряла със заместник-министъра на МРРБ Николай Нанков и председателя на управителния съвет на „Агенция пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Имате подкрепата ни, заяви Дани Каназирева.

Също така тя каза, че по нейна инициатива в сряда, ще се проведе среща с ДГС-Пловдив и ДГС „Тракия“, за да бъдат изчистени всички казуси, свързани с териториите, върху които ще се извършва ремонтът на пътя, за да се избегнат всички пречки за бързото му реализиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.