Борба кой да строи пътя между „Скобелева майка“ и Асеновградско, ще се състезават 5 консорциума и 2 фирми

За ключовия проект са предвидени 42 млн. лева, а изпълнителят ще има 18 месеца, за да завърши участъка

Пет консорциума и две самостоятелно явили се фирми участват в търга за отсечката около „Скобелева майка“ – път II-86, част от югоизточен обход на Пловдив. Това обявиха от АПИ малко след 14:00 часа днес.

Пътя трябва да се разшири почти двойно – от габарит Г10.50 до габарит Г20. Пет километровото трасе е от пътен възел „Скобелева майка“ до новото кръгово кръстовище на „Асеновградско шосе.

Целта на обществената поръчка е да бъде определен изпълнител за строителството на обекта и да се сключи договор за нейното изпълнение, с оглед извършване на качествено строителство на обекта, в съответствие с нормативните изисквания и спазване на договорените срокове. За проекта са предвидени 42 млн. лева без ДДС, а изпълнителят ще има 18 месеца от започване на строителните дейности, за да завърши участъка.

Само две от офертите са на самостоятелно явяващи се компании – „Иса 2000“ и „Трейс Груп Холд“. Останалите пет кандидати за поръчката се явяват в различни консорциуми и обединения – „КОНСОРЦИУМ СТРАБАГ СП“ с основен играч „Щрабаг“; „ПЛОВДИВ 2021“ ДЗЗД, в което участват „ПСТ Груп“ и „Строй Инвест Груп 2; Обединение „ГЕОПЪТ СКОБЕЛЕВА МАЙКА“ включва „Геострой“ и „Пътстрой-92“. В четвъртото обединение ДЗЗД „ВИА ФИЛИПОПОЛИС“ влизат „Парсек Груп“, „Растер-Юг“ и „Интерхолд“. Последният участващ консорциум е ДЗЗД „ЮГОИЗТОЧЕН ОБХОД ПЛОВДИВ“ и е съставен от „Европейски Пътища“ и „Джи Пи Груп“.

Тепърва предстои отварянето на офертите и класирането им. А това означава, че изпълнител може да има най-рано в края на април или началото на май, ако процедурата не бъде обжалвана от някои от участниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *