Делегатите на ГЕРБ в Пловдив: Важно е да имаме наш човек в партийното ръководство

Пловдивските делегати на Националното събрание на ГЕРБ участваха във форума онлайн от хотел „Империал“, предоставен за партийната сбирка от фамилията на бившия кмет. Двете структури – на Пловдив и областта – бяха се събрали в съседните зали на деветия етаж. Новината за избор на бившия кмет, депутат и градския лидер на партията Иван Тотев в Изпълнителната комисия беше посрещната с одобрение сред неговите привърженици. Други обаче бяха учудени от решението на Бойко Борисов, но предпочетоха да си запазят мълчание. Освен делегатите в събранието участваха също така районните кметове на Пловдив и съответно кметовете от ГЕРБ на общините в областта, както и председателят на Общинския съвет Александър Държиков. Самият Тотев беше в София.

Ето и кратките коментари от участници в събранието.

Здравко Димитров, кмет на Пловдив:

Призивът да затягаме редиците е уместен

Чухме лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който начерта насоки за новата предизборна кампания. В състава на ИК са избрани нови членове и аз им пожелавам успех, от който ГЕРБ има нужда на предстоящите избори. Призивът на г-н Борисов, че трябва да затягаме редиците и да работим още по-добре за хората е много точен и уместен. Като общинска администрация ние ще помагаме, както беше и досега.

Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и координатор на ГЕРБ в областта:

Беше важно Пловдив да има представител в Изпълнителната комисия

Промените в Изпълнителната комисия бяха предвидими. Както г-н Борисов спомена, много е тежко да носиш на гърба си изпълнителната и политическата власт. Имаше лека умора и при кмета на София Йорданка Фандъкова, и при кмета на Бургас г-н Николов, които бяха зам. – председатели, а сега са членове.

Промените, които направихме, бяха крайно належащи, за да може политическата партия ГЕРБ да се представи много по-добре на изборите след два месеца. За Пловдив – град и Пловдив – област с 600 000 души население е изключително важно да има представител в ИК на ГЕРБ. За нас това е чест. Иван Тотев ще представлява областта в ръководството на партията.

Изпълнителната комисия ще има възможността да обхване по-голямата част от структурите на ГЕРБ с работа на терен и още от следващата седмица, както каза г-н Борисов, ще започнат обиколки из цялата страна и срещи със структурите. Смятам, че наистина е крайно време това проветряване, за което говорим толкова години, да се случи и на следващите избори ГЕРБ да се представлява не само от твърдите симпатизанти, но да обхванем и периферията.

Александър Държиков, председател на Общинския съвет в Пловдив:

Изборът на Митов и Дончев е ясен знак

Събранието мина спокойно. Не може да се каже, че в състава на ГЕРБ е направено проветряване, защото тримата от състава на комисията сами бяха подали заявления, че повече няма да участват по лични причини. Изборът на новите зам.-председатели Даниел Митов и Томислав Дончев даде ясен знак, че партията е ориентирана към център-дясно.

Радостно е, че в ИК на ГЕРБ е избран Иван Тотев., който ще представлява структурите в Пловдив и областта.

На събранието бяха определени ясно, точно и конкретно целите и задачите ни в предизборната подготовка и се надявам, че ще има по-добри резултати.

MaricaBG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *