Задържаха 6 души от престъпна група за финансови измами, жертвите им са над 200

Специализираната прокуратура и ГДБОП разби организирана престъпна група за финансови престъпления. Задържани са 6 души, които са основните лица в престъпната схема, заяви административният ръководител на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Групата е имала двама ръководители, като е действала от 2017 г. Над 40 фирми са били използвани за измамната схема. Сключвани са били договори за брокерство. На измамените е обещавано, че ще им се осигури закупуване на акции, които ще удвоят стойността си.

Към момента все още тече установяване на всички пострадали от дейността на престъпната група. По предварителни данни, хората, които са били ощетени с различни суми, са може би над 200. В един от случаите става въпрос за човек, който е дал близо 1 млн. лева.

Всички в престъпната схема са били харизматични и интелигентни хора, които са въвеждали своите жертви в заблуждение. Само един от задържаните досега има присъда, останалите са с чисто съдебно минало.

При акцията на ГДБОП и прокуратурата и претърсването на различни офиси в София и в страната са намерени специална техника за заглушаване на мобилни телефони, както и журналистически карти.

И в момента продължава набирането на още доказателства, както и събиране на данни на други пострадали от действията на престъпната група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *