Пътят до Лилково непроходим. Снегът на места е до 1 метър.

„Републиканският път, който се поддържа от АПИ и фирма „Европейски пътища“ АД, не е почистен, алармира кметският наместник на Ситово Виделина Скръчкова.

Сутринта автобусът не е успал да стигне до Лилково, но е успял поне до Ситово. 

40 см са коловозите по републиканския път до Плочник, обясни Скръчкова и уточни, че Ситово е проходимо и почистено от разклона за Лилково. Почистени са и вътрешните улици в селото. 

Благодарна съм на фирма „Оазис Спорт 1“, която почиства общинските пътища. Те си свършиха работата, но проблемът е, че няма как да се стигне до селото, тъй като държавният път, който се поддържа от АПИ и „Европейски пътища“ е с 40-сантиметрови коловози“, коментира пред „Марица“ Скръчкова. Тя обясни, че е крайно време някой да поеме отговорност за всичко това и да има санкционирани. Възмутена е от непочистената отсечка, поддържана от АПИ.

80 см е снегът в Ситово, на места със снегонавявания той достига до 1 метър. В селото продължава да вали и в момента. 

Ето какво съобщават от Община Родопи по случая: 

Близо 80 сантиметра е новият сняг, който натрупа във високопланинските села от община „Родопи”. Към  момента снежната покривка създава проблем единствено към село Лилково.  Тежка техника е успяла да пробие близо 6 -километровата отсечка още вчера, но обилният снеговалеж, който не спира вече второ денонощие отново е затърупал пътя.

„Всеки момент очаквам техника на агенция „Пътна инфраструктура” да започне разчиостване на пътя за селото. В селото има ток, вода, телевизия. Няма бедстващи”, уведоми кметският наместник на Лилково Румен Димитров. 

Той е поискал съдействие от кмета на общината Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов за почистване и на вътрешните улици в селото. „Две коли са затрупани на участък от около 700 метра, а хората трябва да се прибират към областния град. Затова общинското ръководство обеща, че ще изпрати техника от съседното Ситово, за да разчисти улиците” , коментира Димитров.

В останалите села от община „Родопи” обстановката е спокойна, а пътищата са проходими при зимни условия. Снегопочистващата техника продължава да работи, а главните пътища са почистени почти до асфалт, информираха им от фирмата, ангажирана с почистване на общинските пътища. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *