44-тото Народно събрание проведе днес последното си заседание

44-тото Народно събрание проведе днес последното си заседание. Заседанието имаше една единствена точка – закриване на 44-тият парламент.

Председателят Цвета Караянчева откри заседанието, в зала бяха регистрирани 194 народни представители.

По традиция председателите на парламентарните групи имат заключителни думи. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова определи изминалите 4 години като нелек период, премина през политически и геополитически сътресения и здравната криза. Тя посочи, че няма партия, която може да управлява сама. Веднага след изборите ГЕРБ ще положи усилия за възстановяване на нормалния диалог между институциите и политическите сили, дори с риск да платят тежка цена за това. Призова политиците да надскочат тяснопартийните си интереси и да поставят на първо място интересите на гражданите.

Председателят на ПГ на „БСП на България“ Корнелия Нинова призова да се възстанови държавността, институциите да гарантират на гражданите сигурност, спокойствие, адекватно здравеопазване, образование и работа. Подчерта, че в този период БСП отказа да влезе във властта и в задкулисни договорки и са били истинска алтернатива на управляващите. Посочи, че са изпълнили всички свои предизборни обещания.

Парламентарната група на ДПС се отказа от декларация от парламентарната трибуна.

Съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов посочи, че те не само са участвали във властта, а са се опълчили на негативни тенденции. Посочи, че те са разбили модела и така са показали, че ДПС може да бъде отстранена като политически балансьор.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки каза, че партията му приключват първия си мандат с по-високо доверие. Посочи, че те са показали, че с много воля страната може да се справи с корупцията. Марешки призова колегите си да се преклонят пред работата на лекарите, учителите и полицаите. Призивът му беше чут и всички депутати се изправиха на крака и показаха своето уважение с ръкопляскания.

БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *