БСП решава дали ще състави правителство с третия мандат

БСП решава днес какво ще прави с мандата за съставяне на правителство. Пленумът на партията ще заседава този следобед след тържествения митинг-концерт по повод Деня на труда.

Митинг-концертът започна в 11 ч в Борисовата градина. Преди да произнесе приветствието си към събралите си, лидерът на левицата Корнелия Нинова се поздрави със симпатизанти и направи коментар за предстоящото днес решение.

По политическите въпроси – ще предложим три възможности на Националния съвет и каквото реши. Благодаря Ви засега, каза Нинова.

В 14:30 ч днес е насрочен Национален съвет на БСП, след който ще стане ясно какъв ще бъде политическият ход на левицата с мандата, връчен от президента.

Международният ден на труда 1 май беше отбелязан с шествие от БСП в Русе. Само от началото на 2021 г. в крайдунавския град има 46 трудови инциденти, от които 4 с фатален край. Затова и на Паметната плоча на загиналите в трудови злополуки пред сградата на Инспекцията по труда бяха поднесени цветя, с които беше изписана датата 1 май.

След това социалистите се отправиха към Паметника на Свободата със знамена и червени балони, които бяха пуснати във въздуха в края на шествието.

BNT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *