Борисов: Моят страх е, че няма да се направи правителство

Моят страх е, че няма да се направи правителство. Аз съм се оттеглил от всички места, за да не дразня. Ето управлявайте, но те искат да правят скандал. Не може да се покаже нищо, освен анти ГЕРБ говорене. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

По думите му ГЕРБ се отнася отговорно към здравето на хората.

„1 година не спряха да се подиграват с Щаба, горяха се маски. Сега вместо мнозинството да си направи Щаб, явно искат да правят провокация. Няма да стане, аз работя само с факти. Голяма част от бизнеса не разбра, че има пандемия“, коментира Борисов.

Той отбеляза, че през месец май ще пристигат по 270 хиляди договорени ваксини на „Пфайзер“ всяка седмица.

„Юни са договорени над 400 хиляди дози на „Пфайзер“. Само за 2 месеца ще приключим с критичната точка на ваксинацията“, допълни Бойко Борисов.

Относно закриването на Националния оперативен щаб няма решение, което да не е съгласувано с мен, отбеляза Борисов.

Той призова за приемане на Плана за възстановяване.

„Спрете да спекулирате, че няма план. Злобата и реваншизмът стига дотам, че приеха в петък оставката на кабинета, в желанието си да унижат ГЕРБ, сега министрите ще се явят като депутати. Тепърва ще се види колко обещания няма да бъдат изпълнени. Аз си погледнах, от всички, които съм обещал, само едно не съм изпълнил, скенерът за болница „Света Анна“, категоричен бе Борисов.

Според Борисов е ясно, че правителството, което ГЕРБ ще предложи, няма да бъде прието.

„Нека кажат истината – искаме да мачкаме Борисов, защото ни победи, а те планът, ето го планът, той е представен. Управляващите да не се държат като опозиция, всичко е в техните ръце. Искат да правят от парламента Народен съд, защо да се явя, като те са ми гласували оставката „, заяви той.

По думите му ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо.

„Случаят край „Росенец“ е съгласувано действие между „Да, България“ и ДПС“, каза още Бойко Борисов.

Справихме се и с първата, и с втората, и с третата вълна. Май месец могат да се ваксинират по 50 хиляди на ден, юни по 55 хиляди, всичко е въпрос на организация“, допълни проф. Костадин Ангелов.

„Време е да управлявате, вече ние не сме ви нужни“, завърши Бойко Борисов.

BNT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *