Нова фирма с предложение към ЦИК

ЦИК е получила днес предложение от друга фирма да осигури 5000 машини за гласуване, заявиха от комисията. За тази оферта ви съобщихме на 7 юни. В същото време продължават и разговорите със „Сиела“ за доставката на 1500 машини. До три дни трябва да стане ясно ще има ли допълнителни машини и кой ще ги достави.

От ЦИК уверяват, че ще разгледат новото предложението и ще видят дали отговаря на техническите спецификации.

ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за изборите на 11 юли

От фирма „Панов “ ЕООД се оплакаха в понеделник пред камерата ни, че от ЦИК не желаят да разговарят с тях и ще сезират администрациите на президента и служебния кабинет.

Офертата им е за 5 милиона лева, а машините са от Китай. „Сиела“ настоява за близо 15 милиона лева, а ЦИК предлага договор за 6 милиона и половина.

„Разликата мисля, че всеки може да я разбере. Говорим за около 10 милиона лева. Нашата оферта е за 5 милиона лева. Ние настояваме да доставим машини и сме в състояние, отговаряме с нужния ресурс, капацитет и можем да доставим всичко според техните изисквания“, заяви Красимир Иванов от „Панов “ ЕООД на 7.06.2021 година.

В същото време от ЦИК продължават разговорите със „Сиела“. Фирмата за първи път в началото на седмицата е представила разбивка на сметката си за доставката и поддръжката на машини.

В ЦИК имат възражения по нея. От комисията не отрекоха, че водят преговори да получат допълнителни средства от правителството, но това не значи, че ще платят необосновани суми.

„Независимо от това дали са отпуснати допълнително пари в план сметката на ЦИК или не, ние плащаме с пари на данъкоплатците и не можем да си позволим да харчим тези пари без да бъде достатъчно обоснован разходът от другата страна“, каза още говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

И днес от ЦИК увериха, че дори и да не бъдат осигурени допълнителни машини за гласуване, избори ще има и законът ще бъде спазен.

BNT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *