301 515 души имат право да гласуват в Пловдив в 488 секции

Общо 301 515 души са включени в окончателните списъци за провеждането на изборите за Народно събрание в Пловдив утре. Попълнен е съставът на всички секционни избирателни комисии, включително и тези в ковид отделенията. Това съобщи секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева.

Най-много са гласоподавателите в район „Южен“ – 66 821, следван от „Централен“ (65 453), „Тракия“ (47 789), „Източен“ (45 177) и „Северен“ (43 609), а най-малко са в „Западен“ – 32 666.

Общият брой на изборните секции в града е 459, като в 455 от тях има осигурено машинно гласуване. Само в пет няма машини, защото в тях ще гласуват по-малко от 300 души. Машините пристигнаха в Пловдив по обяд и веднага започна тяхното разпределение по училищата и другите сгради, в които са изборните секции. Те се предават от представители на фирмата на всяка една секционна комисия в присъствието на охранителна полиция.

157 души, поставени под карантина, са подали заявление за гласуване, като за тях са осигурени 6 подвижни избирателни секкции.

За избирателите в болниците са образувани 16 подвижни СИК като 7 от тях са в ковид отделенията и за всички тях има сформирани секционни избирателни комисии. Две са подвижните секции в местата за лишаване от свобода – затвора и следствения арест.

Отделно са образувани 5 подвижни секции за хората с трайни увреждания, които не им позволяват да гласуват в изборните помещения. По една ПСИК има в районите „Централен“, „Западен“, „Северен“ и „Южен“, а тази в „Тракия“ ще обслужва и избиратели от район „Източен“. Приемането на заявки за гласуване в тях приключи. Общият брой на подалите заявления е 94.

За хората, които са трудно подвижни в деня на изборите Община Пловдив осигурява специализиран транспорт за извозване от дома им до избирателната секция и обратно. Продължават да се приемат заявки днес и утре от 8 часа до 17 часа на телефони: 032/962478 и 0887484884.

Припомняме, че в деня на изборите се забранява продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Пловдив за периода от 06:00 ч. до 21:00 ч. Изключение се допуска само за тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества. Изпълнението на заповедта е възложено на районните кметове, които са длъжни да информират заведенията и търговските обекти на своята административна територия.

Марица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *