Фолклорен фестивал в Лилково ще посреща гости от цялата страна

За първи път на 17 Юли, тази година, на поляните до родопското село Лилково, община Родопи, ще се проведе фолклорен етно фестивал „Лилково поСреща“. Организатори на събитието са НЧ „Родопска искра 2020“ и СНЦ „Заедно за Лилково“. Сред участниците във фестивала ще са множество изпълнители и фолклорни формации от Родопите и страната. Очаква се грандиозното събитие да бъде открито по обяд на 17.07.2021г. (Събота) и да продължи до късно вечерта. Пълната програма на фестивала може да откриете на https://lilkovo.com


По време на фестивала ще се проведе и събитието „празник на родопската кухня“. Aко решите да се разходите до там през този ден, освен на хубавата музика и величествената природа, ще може да се насладите и да станете свидетели на технологиите за приготвяне на родопски катми, лилковски рогатници, пататник и други кулинарни родопски специалитети. От НЧ „Родопска искра 2020“ са подговили и много допълнителни изненади за гостите.


Село Лилково е едно най-красивите родопски села, разположено в централните Родопи на 1400 м.н.в, само на 35км. от областният център град Пловдив. Изходна точка е за много пешеходни планински маршрути: до връх Модър /1992 м.н.в./, до Бяла Черква, до село Орехово, до хижа Персенк, до руините на селището „Тъмраш“. В близост до селото се намират още: Ситовският надпис, тракийският култов комплекс „Щутград“, няколко красиви римски моста, като по-известен, от които е този на лилковска река – на отбивката между селата Лилково и Ситово. Каменната църква на селото „Свети Арахангел Михаил“ е паметник на културата с местно значение. Селото е заобиколено от борови гори и невероятно красиви поляни. Известно е още със старинната си архитектура и едно от местата с най-чист въздух в Европа. Единственният път водещ до там е през град Пловдив, в посока с. Храбрино.

Арена Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *