Обявиха имената на депутатите от Пловдив и областта в новия парламент

Обявиха имената на депутатите от Пловдив и областта в новия парламент. Окончателно ЦИК посочи кои 240 депутати ще заемат място в парламента, като обяви окончателния състав на 45-ото Народно събрание.

Общо 14 кандидати се отказаха от място в парламента – 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от „Има такъв народ“. Други 24-ма избрани в два района посочиха откъде ще реализират мандата си.

По този начин станаха ясни и официално мандатите от Пловдив град и Пловдив област, където в новия парламент ще се закълнат 22-ма народни представители. Всички софийски лидери, които водиха листи в Пловдив ще влязат през столичните многомандатни района.

16 МИР – Пловдив град

От ГЕРБ в парламента отиват Иван Тотев, Вежди Рашидов и представителят на гражданската квота – пловдивчанинът Радомир Чолаков.

Тошко Йорданов от „Има такъв народ” ще влезе в Пловдив град, става ясно от заявлението му към ЦИК . Другите два мандата отиват в шахматистката Антоанета Стефанова и енергийния експерт Теодора Пенева. Нито един от тримата не е пловдивчанин.

От БСП в парламента отиват проф. Иво Христов и местният активист Иван Петков – Бебето.

Двама пловдивчани стават народни представители от „Демократична България – Манол Пейков и Ивайло Старибратов.

„Изправи се! Мутри вън!” ще бъде представлявана от Мария Капон.

17 МИР – Пловдив област

От коалиция ГЕРБ – СДС в следващия парламент влиза Дани Каназирева, представителят на Раковски Младен Шишков и Данка Люртова от Карлово.

От БСП ще има двама представители на Асеновград – водачът Манол Генов и Енко Найденов. Другият мандат отива при Веска Ненчев от Карлово, която изкара най-много преференции в листата на социалистите – 2977 души.

В парламента от „Има такъв народ” ще влязат бизнесмените от Джебел Танер Тюркоглу и Карлово Лъчезар Бъкарджиев.

Роденият в Търговище Рамадан Аталай е представителят на ДПС, а „Изправи се! Мутри вън!” лидерът на БНС – пловдивчанинът Румен Йончев.

Последният представител на Карлово е ” Велизар Шаламанов от „Демократична България”.

ТрафикНюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *