Откриха отломки от изчезналата край Бали подводница, екипажът вероятно е мъртъв

Отломки на подводницата на индонезийския флот, която изчезна в сряда с 53 членове на екипажа, бяха открити дълбоко в Балийско море, потвърждавайки опасенията, че съдът е потънал и се е разбил.

Подводницата „KRI Nangala-402“ изчезна безследно рано сутринта в сряда близо до индонезийския остров Бали, където участваше във военни учения.

„Намерените останки са предмети от вътрешността на подводницата, като гъби, бутилки с масло и предмети, използвани за молитва. Телата на членовете на екипажа не са открити“, съобщи началникът на щаба адмирал Джудо Маргоно.

Отломките включват бутилки с масло, част от изстреляно торпедо, част от метална тръба, молитвена постелка и гориво.

Бутилките с масло съответстват на това, което екипажът е използвал за смазване на перископа на подводницата.

Подводницата „KRI Nangala-402“ е построена да издържи на водно налягане на дълбочина 500 метра, но останките са открити на дълбочина около 850 метра, далеч под това, което се нарича „дълбочина на смачкване“. На тази дълбочина дори стоманеният корпус на подводница почти сигурно ще се спука от натиска.

Екипажите на кораби от няколко държави, заедно с индонезийския флот, прекараха няколко дни в търсене във водите северно от Бали.

Времето беше от решаващо значение, тъй като, според изчисленията, кислородът в подводницата е трябвало да свърши рано тази сутрин в 3:00 часа местно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *