Началото на края на една десетилетна сага. Положиха първия асфалт на пътя до Лилково и Ситово

Жители на Ситово и Лилково ликуват, първият пласт асфалт по пътя бе положен днес в 8,30 часа. Радостната новина се разнесе бързо в района и местни пристигнаха с питка, със сол, мед, шампанско и китка здравец да отбележат събитието. На място бе директора на „ Европейски пътища“ АД инж. Гинка Маринова, кметският наместник на с. Ситово Г- жа Виделина Скръчкова, като представител на Община „ Родопи“ и председателят на СНЦ „ Заедно за Лилково“ Димитър Балев.

„От СНЦ „ Заедно за Лилково“ и СНЦ „ За Ситово“ искаме да благодарим на всички отговорни институции, които поставиха началото преди месеци и на приемствеността на тези след тях , които прегърнаха подетата инициатива и откликнаха на проблемите на жителите на селата, допринасяйки това събитие да стане реалност, отстоявайки позициите и интересите на хората до край“, казаха от Инициативния комитет.

Близо година Ситово и Лилково водиха битка с институциите пътят до двете родопски села да бъде ремонтиран. Местните дори излязоха на протест и заплашиха да блокират Околовръстното шосе. Единственият път до двете села бе осеян с дупки, преминаването по него бе почти невъзможно на места, а през зимата пътят пропадна на няколко места.

Арена Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *